Nieuws

Nieuw ; Voordelig (Bovag)Accu- revisie alle merken.

Nieuw ; Voordelig (Bovag)Accu- revisie alle merken.

De belangrijkste voordelen van het reviseren van uw fietsaccu

In het kort houdt revisie in dat de versleten energiecellen van uw huidige fietsaccu vervangen worden om ervoor te zorgen dat de oorspronkelijke capaciteit weer bereikt of zelfs overtroffen wordt. De originele behuizing en doorgaans ook de elektronica van uw batterij worden hergebruikt. Er zijn uiteenlopende redenen waarom veel eigenaren van een elektrische fiets kiezen voor revisie van de fietsaccu.

Prijsverschil met een nieuwe accu

Het hergebruiken van onderdelen uit de oorspronkelijke accu leidt tot een grote kostenbesparing t.o.v. de aanschaf van een nieuwe accu. Afhankelijk van het merk kan het prijsverschil per accu oplopen van €100 tot €500. De behuizing, maar ook elektronica van uw huidige accu zijn na enkele jaren nog steeds in goede conditie. Terwijl de batterij na 4-6 jaar het maximale aantal laadcycli doorlopen heeft, zijn andere onderdelen minder sterk onderhevig aan slijtage.

Zelf de batterij capaciteit bepalen

Verder biedt revisie de mogelijkheid om een grotere laadcapaciteit te kiezen, zonder dat daar een noemenswaardige kostenstijging tegenover staat. Bij de aanschaf van een nieuwe accu betaalt u vaak aanzienlijk meer voor een ‘upgrade’ naar een meer krachtige accu, terwijl het voor de kosten van revisie niet veel uitmaakt of er meer (krachtige) energiecellen in de behuizing gemonteerd moeten worden. Voor een kleine investering kunt u de actieradius van uw e-bike zodoende beduidend vergroten.

Krachtige energiecellen met hoge energiedichtheid

Bijkomend voordeel van reviseren is dat de oude energiecellen vervangen kunnen worden door meer krachtige cellen van hogere kwaliteit, ook wel A-grade cellen genoemd. De kwaliteit van de energiecel heeft een grote impact op de capaciteit en levensduur van een fietsaccu. Voor u als eindgebruiker betekent dit een grotere actieradius en vele jaren fietsplezier.

Beschikbaarheid van oudere accu-modellen

Voor veel oudere e-bike modellen geldt dat een (nieuwe) vervangende accu niet of nauwelijks verkrijgbaar is. Als mensen in dat geval toch hun e-bike willen blijven gebruiken is revisie de enige optie. Bovendien geldt vaak dat oudere accu-modellen die als nieuw worden aangeboden al jaren op voorraad liggen, waardoor het risico bestaat dat ze al een aanzienlijk gedeelte van de oorspronkelijke capaciteit verloren hebben.

Duurzame keuze

Ten slotte betekent revisie voor sommige consumenten een duurzame keuze met het oog op het milieu. Hergebruiken van de oude onderdelen, zoals de behuizing en de elektronica, leidt tot een minder zware belasting van het milieu. Veel consumenten vinden het zonde om de oude accu weg te gooien als het merendeel van de onderdelen nog in goede conditie verkeert.

•           24 maanden garantie

•           Voordelig alternatief voor nieuw

•           Achteraf betalen

•           Snelle levering

•           Duurzame keuze

•           Capaciteitsverhoging mogelijk

•           Geschikt voor oude accumodellen

•           Krachtige A-merk cellen

•           Testrapport

Kom naar onze winkel voor de mogelijkheden en prijsopgave.