Alle topmerken onder één dak!

Bij Dirk Visbeek Fietsplezier vind je de allerbeste e-bike en fietsmerken onder één dak.

Union - Fietsen van Ruud

Union

Union Fietsen is een Nederlandse fietsenfabrikant die al meer dan 100 jaar bestaat. Het bedrijf werd opgericht in 1904 in Den Haag door Jos H.L. Breebaart. In het begin richtte het bedrijf zich voornamelijk op de productie van stalen frames en onderdelen, maar al snel begon het ook complete fietsen te produceren.

In de jaren 20 van de vorige eeuw groeide Union Fietsen uit tot een van de grootste fietsenfabrikanten van Nederland. Het bedrijf introduceerde in deze periode ook de eerste fiets met een ingebouwd achterlicht en begon met de productie van bromfietsen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest het bedrijf de productie stilleggen vanwege een gebrek aan grondstoffen. Na de oorlog ging Union Fietsen echter weer snel van start en wist het bedrijf haar positie als een van de belangrijkste fietsenfabrikanten van Nederland te behouden.

In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw introduceerde Union Fietsen verschillende innovaties, zoals de eerste fiets met een geïntegreerd kettingslot en de eerste vouwfiets. Ook werden er steeds meer fietsen met versnellingen geproduceerd.

In de jaren 90 ging het echter minder goed met het bedrijf. Door de opkomst van goedkope fietsen uit Azië kwam Union Fietsen in zwaar weer terecht en moest het bedrijf in 1996 zelfs faillissement aanvragen. Het merk werd echter overgenomen door het Duitse bedrijf Derby Cycle en kon daardoor blijven bestaan.

Tegenwoordig produceert Union Fietsen nog steeds verschillende modellen, waaronder stadsfietsen, elektrische fietsen en kinderfietsen. Het merk richt zich daarbij vooral op comfort, kwaliteit en duurzaamheid.

Giant Bicycles

De grootste fietsproducent ter wereld.

Giant Bicycles is een fietsenfabrikant die in 1972 in Taiwan is opgericht door King Liu en enkele vrienden. Het bedrijf begon als OEM (Original Equipment Manufacturer) en produceerde fietsen voor andere merken, zoals Schwinn en Nishiki.

In de jaren 80 begon Giant Bicycles met het produceren van eigen fietsen onder de merknaam Giant. Het bedrijf ontwikkelde zich snel tot een van de grootste fietsenfabrikanten ter wereld. In 1987 werd de productie van fietsen verplaatst naar China om kosten te besparen.

In de jaren 90 richtte Giant Bicycles zich steeds meer op de ontwikkeling van geavanceerde technologieën en materialen voor fietsen. In 1995 introduceerde het bedrijf de eerste carbonfiets met een geïntegreerd balhoofd en in 1997 kwam Giant met de eerste full-suspension mountainbike.

In 2003 werd Giant Bicycles de officiële fietsenleverancier van het wielerploeg ONCE en sindsdien heeft het bedrijf verschillende succesvolle samenwerkingen gehad met professionele wielerteams. In 2008 won de Italiaanse wielrenner Davide Rebellin op een Giant-fiets een zilveren medaille op de Olympische Spelen.

In de afgelopen jaren heeft Giant Bicycles zich gericht op het ontwikkelen van innovatieve e-bikes en heeft het bedrijf meerdere prijzen gewonnen voor haar e-bike technologieën. In 2021 introduceerde Giant Bicycles de eerste fiets ter wereld met een volledig geïntegreerd vermogenssysteem, de Giant Road E+ Pro. Het bedrijf blijft zich inzetten voor het ontwikkelen van geavanceerde fietsen en technologieën om de fietservaring van haar klanten te verbeteren.

Hieronder een indrukwekkend filmpje hoe Giant de grootste fietsproducent ter wereld werd.

Trek

Trek Bicycle Corporation (afgekort tot Trek) is de grootste fietsenproducent van de Verenigde Staten . Het hoofdkantoor is gevestigd in Waterloo (Wisconsin) waar Trek in 1976 is gestart. In Nederland is het kantoor voor de Benelux gevestigd in Harderwijk en het Europees distributiecentrum in Wijchen. Trek produceert fietsen, fietsonderdelen en fietsaccessoires. Trek Bicycle Corporation voert niet alleen het merk Trek, ook Gary Fisher, Bontrager, Klein, Villiger en Diamant zijn onderdeel van het bedrijf. Door de grote verscheidenheid aan producten en de constante doorontwikkeling is Trek wereldwijd marktleider op het gebied van fietsen. In totaal worden de fietsen, onderdelen en accessoires van Trek in meer dan 90 landen verkocht.

Het verhaal van Trek.

Gazelle

Gazelle is een fietsenfabrikant uit Nederland, opgericht in 1892 in Dieren door Willem Kölling en Rudolf Arentsen. In het begin richtte het bedrijf zich voornamelijk op de productie van kachels, maar al snel begon het ook fietsen te produceren.

In de jaren 30 van de vorige eeuw groeide Gazelle uit tot een van de grootste fietsenfabrikanten van Nederland. Het bedrijf introduceerde in deze periode verschillende innovaties, waaronder de eerste fiets met een volledig gesloten kettingkast.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest het bedrijf de productie stilleggen vanwege een gebrek aan grondstoffen en omdat de fabriek in Dieren was verwoest door een bombardement. Na de oorlog ging Gazelle echter snel weer van start en wist het bedrijf haar positie als een van de belangrijkste fietsenfabrikanten van Nederland te behouden.

In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw introduceerde Gazelle verschillende innovaties, zoals de eerste fiets met een geïntegreerde koplamp en de eerste fiets met een achteruittraprem en terugtraprem. Ook werden er steeds meer fietsen met versnellingen geproduceerd.

In de jaren 90 richtte Gazelle zich steeds meer op de ontwikkeling van geavanceerde technologieën en materialen voor fietsen. In 1996 introduceerde het bedrijf de eerste fiets met een verende voorvork en in 1999 de eerste fiets met een geïntegreerd verlichtingssysteem.

Tegenwoordig produceert Gazelle nog steeds verschillende modellen, waaronder stadsfietsen, elektrische fietsen en kinderfietsen. Het bedrijf richt zich daarbij vooral op comfort, kwaliteit en duurzaamheid. In 2018 werd Gazelle uitgeroepen tot het meest geliefde fietsenmerk van Nederland.

Zie hieronder mooi filmpje over de afmontage.

Riese & Muller

Riese und Müller is een Duits fietsenmerk dat in 1993 is opgericht door Markus Riese en Heiko Müller. De oprichters begonnen met het ontwerpen en produceren van vouwfietsen in een garage, maar het bedrijf groeide snel en verhuisde naar een groter pand in Darmstadt.

In de jaren 90 richtte Riese und Müller zich op de ontwikkeling van elektrische fietsen en was daarmee een van de pioniers op dit gebied. Het bedrijf ontwikkelde verschillende innovaties, zoals het eerste elektrische aandrijfsysteem dat volledig in het frame was geïntegreerd.

In de jaren 2000 richtte het bedrijf zich steeds meer op de ontwikkeling van geavanceerde en innovatieve fietsen, zoals de eerste fiets met een dubbele accu, de eerste fiets met een riemaandrijving en de eerste speed pedelec met een achtervering.

Tegenwoordig produceert Riese und Müller verschillende soorten fietsen, waaronder stadsfietsen, trekkingfietsen, mountainbikes en cargo fietsen. Het bedrijf staat bekend om haar hoge kwaliteit en innovatieve ontwerpen en heeft meerdere prijzen gewonnen voor haar fietsen.

Riese und Müller heeft haar productie in Duitsland en heeft inmiddels meer dan 200 medewerkers. Het bedrijf streeft naar duurzaamheid en gebruikt waar mogelijk milieuvriendelijke materialen en productiemethoden.

Bekijk hieronder een mooi filmpje van het merk.